Hetirend

A hetirend biztosítja a feltételeket a megfelelő időtartamú párhuzamosan végezhető, differenciált tevékenységek tervezésével, szervezésével. Az egész nap folyamán adódó helyzetekben, természetes és szimulált környezetben, kirándulásokon, az óvodapedagógus által kezdeményezett tevékenységi formákban, szervezeti és időkeretekben valósul meg.


Az életkortól függően naponta biztosítjuk a rendszeres mozgásfejlesztést. A felajánlott választható műveltségtartalmakat, integráló tevékenységeket úgy alakítjuk ki, hogy naponta folyamatosan legyen lehetőség a művészi tevékenységekre, amelyek a szabad játék keretein belül.

A Montessori fejlesztést egyénre szabottan a fejlődési ütemnek megfelelően alkalmazzuk, de vannak általános témakörei, amivel először közösen foglalkozunk, majd a kapcsolódó eszközökön keresztül már egyéni fejlesztéssel rögzítjük, gyakoroljuk tovább.

 

Közel húsz év szakmai tapasztalattal és Montessori Mária eszközeivel várjuk a kicsiket, hogy közösen játsszunk és készüljünk fel az iskolára, mindezt nyugodt és szeretetteljes környezetben.