Köszöntünk a Ficánka Óvoda webodalán!

Ficánka Montessori Óvoda

Alapelvünk a gyermekbe vetett bizalom, hiszen minden kicsiben megvan a cselekvésnek és a világ megismerésének a vágya. A mi feladatunk: a gyermek adottságainak kibontakoztatása, saját tevékenysége, saját tapasztalata által. Nálunk az óvodai élet középpontjában a gyermek és a gyermeki játék áll, melyet életkori sajátosságaikhoz és önálló fejlődésükhöz speciálisan kialakított eszközrendszer segít. Mindezt nálunk olyan pedagógusok közvetítik, akikre szeretetteljes magatartás, empátiás csendes, halk metakommunikációval való irányítás jellemző. Hiszen a Montessori pedagógia a szeretet pedagógiája. 

 

 

"Segíts, hogy magam csinálhassam!"

Kezdetektől napjainkig
FacebookIWIWGoogle bookmarkTwitter

Történetünk 2000 szeptemberében kezdődött, amikor a Ficánka Óvoda megnyitotta kapuit a Vadőr u. 38. szám alatt. Az udvar árnyas fái, bújócskára alkalmas bokrai, hívogatóan várták a csemetéket. Családias, a kicsik számára oly izgalmas kuckós szobáiban, 15 gyermeknek nyílt lehetősége vidám játékkal, Montessori eszközeivel a felfedezés útján felkészülni az iskolai évekre. Óvodásaink emlékeiket nem feledve, azóta is vissza- visszajárnak, hogy elmeséljék iskolás élményeiket és részt vegyenek családi programjainkon.

Így volt ez azon a különleges napon is amikor a 10. évfordulónkat ünnepelve a Wekerle utcai tagóvodánk is kitárta kapuit a régi és új Ficánkások előtt. A gyerekek vidám felszabadultsággal fedezték fel az ismeretlen épület minden zegét-zugát, a tágas csoportszoba adta játéklehetőségeket és az udvar páratlan pázsitját mezítláb.

Azóta a tradícióinkat őrizve, rendszeresen szervezünk közös programokat (Márton nap, családi kirándulás, ünnepi készülődések), melyen a gyerekek és a szülők megismerhetik egymást és eltölthetnek együtt egy kellemes napot.

Mert mindannyian FICÁNKÁSOK vagyunk, és a ovisaink szavaival élve: „Jó idejárni!”