Kapcsolat

Ficánka Montessori Óvoda

Cím: 1238 Budapest,
Wekerle Sándor u. 15.
Telefon:
+36302417467
E-mail:
ficankaovoda@gmail.com
Közösségi média Nyitvatartás


Kezdetektől napjainkig

Történetünk 2000 szeptemberében kezdődött, amikor a Ficánka Óvoda megnyitotta kapuit a Vadőr u. 38. szám alatt. Az udvar árnyas fái, bújócskára alkalmas bokrai, hívogatóan várták a csemetéket. Családias, a kicsik számára oly izgalmas kuckós szobáiban, 15 gyermeknek nyílt lehetősége vidám játékkal, Montessori eszközeivel a felfedezés útján felkészülni az iskolai évekre. Óvodásaink emlékeiket nem feledve, azóta is vissza- visszajárnak, hogy elmeséljék iskolás élményeiket és részt vegyenek családi programjainkon.

Így volt ez azon a különleges napon is amikor a 10. évfordulónkat ünnepelve a Wekerle utcai tagóvodánk is kitárta kapuit a régi és új Ficánkások előtt. A gyerekek vidám felszabadultsággal fedezték fel az ismeretlen épület minden zegét-zugát, a tágas csoportszoba adta játéklehetőségeket és az udvar páratlan pázsitját mezítláb.

Azóta a tradícióinkat őrizve, rendszeresen szervezünk közös programokat (Márton nap, családi kirándulás, ünnepi készülődések), melyen a gyerekek és a szülők megismerhetik egymást és eltölthetnek együtt egy kellemes napot.

Mert mindannyian FICÁNKÁSOK vagyunk, és a ovisaink szavaival élve: „Jó idejárni!”

Óvodánk 2005-ben elnyerte a Minősített Óvoda címet az Alapítványi és Magániskolák Egyesületénél.

 

 

 


Vissza az előző oldalra!
Ficánka Montessori Óvoda - Magyar